Ook in de winter van je tuin genieten met deze tips

 

Er zijn verschillende manieren om niet alleen in de zomer van je tuin te kunnen genieten, maar ook in de herfst en winter. In dit artikel geven we je een aantal handige tips! Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van een serre, een veranda of een overkapte vlonder aan je woning? Met deze elementen zit je ook tijdens een zomers bui droog. Daarbij biedt een serre dermate veel beschutting, dat het warm genoeg is om hier in de herfst en winter te zitten. Zo ervaar je toch nog een beetje het zomerse gevoel wat een tuin je normaliter biedt.

 

Tip: probeer je tuin zo in te delen, dat er ieder moment van het jaar iets in bloei staat. Zo behoudt de tuin zijn vrolijke uitstraling.

 

Een tuinhuisje in de tuin plaatsen

Naast een serre die direct aan de woning geplaatst kan worden, kun je ook kiezen voor het gebruik van een tuinhuisje. Een tuinhuisje kun je los van de woning plaatsen en biedt hierdoor iets meer privacy. Nadeel van een tuinhuisje is echter dat het hier zeker in de winter behoorlijk fris kan zijn, doordat tuinhuisjes slecht geïsoleerd zijn. Anderzijds biedt een tuinhuisje het voordeel dat je hier in de winter ruimte hebt om je tuinmeubelen te stallen. Zo hoef je deze niet buiten te laten staan.

 

Een sauna in de tuin gebruiken

Een derde mogelijkheid die je hebt wanneer je ook in de winter van de tuin wilt kunnen genieten, is het plaatsen van een sauna. Een sauna kopen is steeds toegankelijker geworden voor veel mensen, door de snelle ontwikkeling van sauna’s. Naast de mogelijkheid om een sauna in huis te plaatsen, kun je deze ook in de tuin zetten. Zo kun je je even heerlijk afzonderen in de herfst- en wintermaanden!