Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een serre?

Wilt u niet alleen van uw tuin genieten als het weer dit toelaat, maar wilt u ook in de herfst en zelfs in de winter lekker in de tuin zitten? Dan kunt u in een serre investeren. Met een serre in de tuin kunt u niet alleen van uw buitenruimte genieten in de lente en in de zomer, maar ook in de herfst en in de winter. Een serre is dan ook ideaal voor mensen die het liefst zo veel mogelijk in de tuin zijn.

Wilt u een serre aanschaffen? Lees dan op deze pagina waar u op moet letten bij het aanschaffen van een serre. Met de tips in dit artikel doet u gegarandeerd een goede investering. U koopt een serre waar u vele jaren veel plezier van heeft.

De afmetingen van de serre

Voor u naar serres gaat kijken, bepaalt u eerst hoe groot uw serre moet worden. Controleer ook of u voldoende ruimte heeft in de tuin om een serre van deze grootte te bouwen. Het is zonde om er na de aanschaf van uw serre achter te komen dat deze eigenlijk te groot of juist te klein is. Denk daarom goed na over de afmetingen van uw serre.

De materialen van de serre

Een serre kan van diverse materialen gemaakt worden. Bepaal voor uzelf welke materiaalsoort het beste in uw tuin past én aan uw eisen en wensen voldoet. Meer weten over de diverse materialen van een serre? Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen.

De fundering en vloer van de serre

Het is erg belangrijk om een serre met goede fundering te kopen. Een slechte fundering draagt absoluut niet bij aan het woongenot en zorgt na enkele jaren bovendien voor extra (onderhouds)kosten. Daarnaast is het belangrijk uw serre een hoogwaardige vloer te geven. Een slechte vloer zorgt niet alleen voor warmteverlies, maar beperkt bovendien uw woongenot in de serre.