Houten serre

Houten serre

Houten serres hebben een klassieke uitstraling en worden daarom ook vaak gebouwd bij klassieke huizen. Hout ademt meer sfeer uit dan kunststof en aluminium, het is warm en natuurlijk. Hout kan erg stijlvol en ook gezellig zijn, maar dat hang ook af van de architectuur. Bekijk in verschillende offertes de vele stijlen waarvoor u kunt kiezen als u kiest voor hout. Eén ding is zeker: kiest u voor een houten serre, dan kiest u voor sfeer en stijl!

Populaire houtsoorten

Afhankelijk van de gebruikte houtsoort kan een serre heel duurzaam zijn. Er zijn twee hardhoutsoorten die vaak gebruikt worden: meranti hout en mahonie hout.

Hierbij is meranti een verzamelnaam van verschillende hardhoutsoorten die tot de houtfamilie Shorea behoren. Het valt in duurzaamheidsklasse en is dus zeer sterk en slijtvast. De originele kleur varieert, door het gebruik van verschillende houtsoorten, van lichtbruin tot donkerrood en van rozig tot rood. Het heeft een krachtige uitstraling.

Mahonie hout komt uit West Indie en gaat nog langer mee dan Meranti. Het valt in duurzaamheidsklasse 2. Mahonie heeft een fijne nerfstructuur en is roodbruin tot lichtbruin. Het is dus zeer duurzaam en zeer populair!

Isolatie en onderhoud

Hout is een materiaal dat van nature goed isoleert, dus mocht u een houten serre overwegen dan mag isolatie geen reden zijn om er niet voor te kiezen. Voor onderhoud vergt hout in vergelijking met kunststof wat meer onderhoud omdat het regelmatig geschilderd moet worden. verder is het wel gemakkelijk schoon te houden.

Keurmerk

Vindt u het belangrijk dat uw serre wordt gebouwd van duurzaam geproduceerd hout, let er dan op dat het het FSC keurmerk heeft.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!


    Type code over*: captcha

    Serre offerte check