Niet alleen in de zomermaanden wil je van je prachtige tuin kunnen genieten. Ook in de herfst en lente zit je het liefst buiten de deur! Met je partner genieten van een kop koffie, met je kinderen spelen op je gazon of in de zandbak, enzovoorts. Helaas zijn de temperaturen in de herfst en lente vaak niet hoog genoeg om buiten te zitten. Tenzij je kiest voor het gebruik van een serre in de tuin! Met een serre creƫer je ruimte om van je tuin te genieten, terwijl je lekker warm binnen zit. Doordat er veel licht in de serre schijnt, zal de serre al vroeg in het jaar op natuurlijke wijze verwarmd worden. Dit maakt dat het gebruik van een radiator in de serre lang niet altijd noodzakelijk is.

Serre aan laten bouwen aan je huis

Wanneer je voldoende ruimte in de tuin bij je woning hebt, kun je een serre aan laten bouwen. Houd er rekening mee dat de tuin niet te klein mag worden, want je wilt ook in de tuin een plek houden om te zitten in de zomer. In veel gevallen moet het terras verplaatst worden bij de aanbouw van een serre aan een woning. Voor het laten aanbouwen van een serre kun je een timmerbedrijf in de buurt inschakelen.

Alternatieven voor een serre

Doordat je bij een serre niet echt buiten de deur zit, zoeken veel mensen naar alternatieven voor serres. Een goed alternatief is een overkapping voor over je terras. Een terrasoverkapping kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Je vindt hier verschillende modellen terrasoverkappingen. Hierbij heb je onder meer de keuze uit verschillende houtsoorten en kleuren overkappingen. De natuurlijke uitstraling van een terrasoverkapping maakt dat deze met vrijwel iedere tuin goed te combineren valt.