Er zijn verschillende manieren waarop je tuinen een nieuwe look kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een tuinhuisje, het opnieuw aanplanten van struiken en bomen, enzovoorts. Ook met een veranda kun je de tuin van een nieuwe, natuurlijke uitstraling voorzien! Het hout van deze veranda’s past doorgaans goed bij tuinen. Hoe kies je echter de juiste veranda voor de tuin bij je woning? Hoe voorkom je dat de veranda te nadrukkelijk in de uitstraling van je tuin naar voren komt? In dit artikel geven we je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

Tip: een goed alternatief voor de aanschaf van een veranda is de aanbouw van een serre aan je woning. Het laten aanbouwen van een serre is vaak echter een stuk duurder!

Het formaat van de nieuwe veranda

Een van de belangrijkste aspecten van een veranda is het formaat hiervan. Veranda’s kopen begint zodoende bij het bepalen van een geschikt formaat voor je terras. Kies je voor een grote veranda om met het hele gezin te kunnen zitten, of ga je voor een kleiner model? Zoals reeds beschreven moet het formaat van de veranda aansluiten bij de beschikbare ruimte in je tuin. Je wilt voorkomen dat er geen plek meer is voor een gazon, een zandbak voor je kinderen, enzovoorts.

Type hout en kleur van de veranda

Naast het formaat van de veranda speelt ook het type hout en de kleur hiervan een rol bij het maken van je keuze. Wil je een veranda van steigerhout, of ga je voor bijvoorbeeld douglashout? Het type hout heeft een grote invloed op de uitstraling van de veranda. Datzelfde geldt voor de kleur van de veranda. Je kunt de veranda z’n natuurlijke houtkleur laten behouden, maar deze bijvoorbeeld ook wit verve.