Wat als je niet kan kiezen tussen een veranda of een serre

De keuze tussen een veranda en een serre is niet gemakkelijk, beide zijn vrijwel hetzelfde maar er zijn genoeg verschillen dat het de keuze erg lastig kan maken. Deze verandaspecialist Amstelveen vertelt wat meer over de verschillen en wat voor jouw situatie verstandig is.

Het verschil tussen een serre en een veranda of andere aanbouw

Bij een serre is de aanwezigheid van glas een zeer belangrijk aspect, dit creëert sfeer maar maakt het ook nog mogelijk om van de tuin te genieten. De serre vormt een apart deel van de leefruimte waar je in kan genieten, een veranda zorgt juist voor een uitbreiding van de huidige leefruimte. Heb je dus een krap huis? Dan kan je er wellicht beter voor kiezen om een veranda te laten bouwen.

Ook een groot verschil tussen een serre en enige aanbouw is dat aanbouw in de meeste gevallen zonwerend is, terwijl een serre juist gericht is op zoninval, wat er ook voor kan zorgen dat het ’s zomers erg warm kan worden in de serre. Ook in de winters kan het door het vele glas en mindere isolatie koud worden in de serre.

Prijs

Over het algemeen ligt de prijs van een serre en de prijs van een veranda redelijk dicht op elkaar, dit verschilt natuurlijk per model en additionele toevoegingen die je in, aan of op je veranda of serre wilt. Indien je veranda door meerdere partijen gebouwd dient te worden kom je vaak op een hogere prijs uit, gelukkig zijn er verandaspecialisten die het allemaal zelf kunnen doen, waardoor de kosten meestal lager liggen dan bij een serre. Denk er wel aan dat je bij een veranda geen vergunning nodig hebt, bij een serre is het echter wel nodig om een vergunning aan te vragen.